Laver du disse 5 fejl, når du bruger microfiberklude ?

Bliv klogere på de 5 fejl, som folk oftest laver, når de bruger microfiberklude.

​Herunder kan du læse, hvordan du selv undgår disse 5 fejl fremover - hvad enten du læser med som privat eller erhverv.

 

Fejl nr. 1 : Brug af skyllemiddel

Synes du at din microfiberklud har mistet sin magiske effekt på støv og snavs?

​Så skyldes det højt sandsynligt at du har vasket med skyllemiddel.

Det er almindeligt kendt, at skyllemiddel gør dit tøj blødt og modvirker statisk elektricitet i fibrene. Men med skyllemiddel i microfiberklude fjernes den statiske elekcitet og effekten i kluden udebliver.- Microfiberkludes evne er netop at opsuge tørt støv og snavs som en magnet.
Men er du kommet til at vaske din klud med skyllemiddel, så frygt ej. Du redder den ved at vaske den igen, denne gang uden skyllemiddel, og ved 70 grader. Så genvinder den sin støvsugende evne.

Fejl nr. 2: Vask ved forkert temperatur

Microfiberkludens specialle fibre giver først slip på skidt og snavs, når kluden vaskes ved 70 grader eller derover. Vaskes kluden på under 70 grader, bliver den ikke ordentlig ren. Og du risikerer, at det tilbageværende snavs på kluden kan ridse følsomme overflader - eksempelvis på din computerskærm eller glas.

 

Du skal vaske dine microfiberklude ved minimum 70 grader. Bagsiden ved de høje temperaturer er dog, at du risikerer at kludens holdbarhed mindskes. En Microfiberklud kan, afhængig af dens kvalitet, vaskes minimum 500 gange ved 70 grader. Så ønsker du en ren microfiberklud med lang holdbarhed, anbefaler vi, at du vasker den ved præcist 70 grader. Se mere her

Fejl nr. 3: Brug af det forkerte vaskemiddel

​Når du vasker dine klude, skal du gøre det med almindeligt vaskemiddel, som har en pH-værdi på 10,5 eller derunder. Samtidig må du ikke bruge klor eller blegemiddel, udover hvad vaskemidlet i forvejen indeholder. Disse dele skader kludens fibre og derved forringes den rengøringsmæssige fordel.

Fejl nr. 4:  Brug almindelig microfiberklude til følsomme overflader

Følsomme overflader; såsom computerskærm, glas og spejl, skal rengøres med en microfiberklud specialt til disse overflader. Vi anbefaler derfor, at du sikrer dig, at dit microfiberprodukt er tilegnet disse følsomme overflader, før du tørrer dem over.

Fejl nr. 5: Brug af den samme microfiberklud flere steder

​Bruger du den samme klud til rengøring af badeværelse og køkkenet - ligegyldigt om du er privat eller erhverv - udsætter du dig selv og andre for mulige bakteriesmitte. Du kan undgå smittekilde og dermed opnå en bedre hygiejne, ved at farvekordinerer din rengøring med dine microfiberklude. På denne måde kan du begrænse spredning af bakterier fra toilettet til køkkenet og andre områder. Et eksempel på farvekordinering af klude med bestemt formål kunne være:

  • Rød klud til toiletter og sanitet
  • Blå klud til køkken
  • Grøn klud til inventar
  • Gul klud til desinfecering 


 

  • Kvalitetsprodukter
  • Ergonomi
  • Økologi